Curlen

JDE_0156
Wat is curling?
Curling is een strategische ijssport voor jong en oud. Twee teams van vier spelers gaan op de ijsbaan de strijd met elkaar aan.
Typerend voor curling is de bezem. Door de bezem snel en met druk over de baan te vegen, ontstaat er wrijving en blijft je steen zo lang mogelijk in beweging. Breng zoveel mogelijk stenen van je team zo dicht mogelijk bij het centrum van de cirkels op de ijsbaan. Lukt het je team om de steen binnen de cirkel het dichtst bij het centrum te brengen? Dan wint je team. 

Dit jaar zijn het 7 avonden waarop de ijskoude traditie met glijden en vegen, wordt voortgezet op het Winterfestijn in Elst. Landgoed Welderen en HCOB zorgen in samenwerking met het Winterfestijn de organisatie en nodigt iedereen uit om hieraan deel te nemen. Ook dit jaar zijn er een aantal vlonders rondom de baan waardoor je de strijd van dichtbij kan aanschouwen, kom dus zeker kijken.

De curling wedstrijden vinden plaats op zondag 16 (VOL),  dinsdag 18 (VOL), vrijdag 21 (VOL), donderdag 27 (VOL), zaterdag 29 december (VOL). Tijdens deze avonden kunt u uw team kwalificeren voor de halve finale op donderdag 3 januari. De finaledag wordt gehouden op zaterdag 5 januari, waar gestreden wordt om de titel Curling-kampioen 2018-2019. Inschrijven voor 1 van deze avonden kan tot 10 december 2018. (Alle dagen zijn vol, je kunt nog wel op de reservelijst ingeschreven worden)

Vanaf 18:30 uur worden de deelnemers ontvangen in het Winterfestijn café naast de schaatsbaan. De wedstrijden worden gespeeld van 19:00 uur tot 22:00 uur in teams van 3 tot maximaal 5 personen. Je kunt een team vormen met bijvoorbeeld collega’s, vrienden of familie.
Strijd jij mee om de felbegeerde titel Curling kampioen 2018-2019? Kosten voor deelname bedragen slechts € 15,00 per team.

Klik hier voor de spelregels (PDF-formaat)

Graag zien we jou verschijnen bij de curlingwedstrijd(en)!

Inschrijflink KLIK HIER 

Wil je meer informatie over de curlingcompetitie? Mail naar programma@winterfestijnoverbetuwe.nl

Schrijf u snel in want vol=vol.