Curlen

Wat is curling?
Curling is een strategische ijssport voor jong en oud. Twee teams van vier spelers gaan op de ijsbaan de strijd met elkaar aan.
Typerend voor curling is de bezem. Door de bezem snel en met druk over de baan te vegen, ontstaat er wrijving en blijft je steen zo lang mogelijk in beweging. Breng zoveel mogelijk stenen van je team zo dicht mogelijk bij het centrum van de cirkels op de ijsbaan. Lukt het je team om de steen binnen de cirkel het dichtst bij het centrum te brengen? Dan wint je team.

Dit jaar zijn het 7 avonden waarop de ijskoude traditie met glijden en vegen, wordt voortgezet op het Winterfestijn in Elst. Landgoed Welderen en HCOB zorgen in samenwerking met het Winterfestijn de organisatie en nodigt iedereen uit om hieraan deel te nemen. Ook dit jaar zijn er een aantal vlonders rondom de baan waardoor je de strijd van dichtbij kan aanschouwen, kom dus zeker kijken.

NIEUW: Dit jaar wordt er ook een jeugdcompetitie gespeeld (12 tot 18 jaar). 

De curling wedstrijden vinden plaats op data worden nog bekend gemaakt. Tijdens deze avonden kunt u uw team kwalificeren voor de halve finale op 30 december 2019 De finaledag wordt gehouden op 4 januari 2020. waar gestreden wordt om de titel Curling-kampioen 2019-2020.

Vanaf 18:30 uur worden de deelnemers ontvangen in het Winterfestijn café naast de schaatsbaan. De wedstrijden worden gespeeld van 19:00 uur tot 22:00 uur in teams van 3 tot maximaal 5 personen. Je kunt een team vormen met bijvoorbeeld collega’s, vrienden of familie.

Strijd jij mee om de felbegeerde titel Curling kampioen 2019-2020? Kosten voor deelname bedragen slechts € 15,00 per team.

Klik hier voor de spelregels (PDF-formaat)

Graag zien we jou verschijnen bij de curlingwedstrijd(en)!

Wil je meer informatie over de curlingcompetitie? Mail naar programma@winterfestijnoverbetuwe.nl

Schrijf u snel in want vol=vol.