CURLEN – AANMELDEN/INSCHRIJVEN 2019-2020

Wat is curling?
Curling is een strategische ijssport voor jong en oud. Twee teams van vijf spelers gaan op de ijsbaan de strijd met elkaar aan.
Typerend voor curling is de bezem. Door de bezem snel en met druk over de baan te vegen, ontstaat er wrijving en blijft je steen zo lang mogelijk in beweging. Breng zoveel mogelijk stenen van je team zo dicht mogelijk bij het centrum van de cirkels op de ijsbaan. Lukt het je team om de steen binnen de cirkel het dichtst bij het centrum te brengen? Dan wint je team.

 Dit jaar zijn het 7 avonden waarop de ijskoude traditie met glijden en vegen, wordt voortgezet op het Winterfestijn in Elst. Landgoed Welderen en Hockeyclub Overbetuwe zorgen in samenwerking met het Winterfestijn de organisatie en nodigen iedereen uit om hieraan deel te nemen. Ook dit jaar zijn er een aantal vlonders rondom de baan waardoor je de strijd van dichtbij kunt bekijken. Kom dus zeker langs

Tijdens deze avonden kunt u uw team kwalificeren voor de halve finale op 30 december 2019 De finaledag wordt gehouden op 4 januari 2020. Daar wordt gestreden om de titel Curling-kampioen 2019-2020.

Vanaf 18:30 uur worden de deelnemers ontvangen in het Winterfestijn café naast de schaatsbaan. De wedstrijden worden gespeeld van 19:00 uur tot 22:00 uur in teams van 3 tot maximaal 5 personen. Je kunt een team vormen met bijvoorbeeld collega’s, vrienden of familie.

 

 

Strijd jij mee om de felbegeerde titel Curling kampioen 2019-2020? Kosten voor deelname bedragen voor de volwassene slechts € 15,00 per team en voor de jeugd 5 euro per team.

NIEUW: Dit jaar kunnen ook jongeren curlen (10 tot 15 jaar). Als je meewilt doen bij de volwassenen is de leeftijd min. 16 jaar.

De curling wedstrijden vinden plaats op 18 en 30 december van 17.00 tot 19.00 uur. Er is geen halve finale of finale voor de jeugd. Zij spelen alleen op de avond van inschrijving. Iedere avond levert een winnaar op!

Spelregels Curling Winterfestijn Overbetuwe 2019-2020(PDF-formaat). We zien je graag bij de curlingwedstrijd(en)!

Wil je meer informatie over de curlingcompetitie? Mail naar programma@winterfestijnoverbetuwe.nl

Schrijf u snel in want vol=vol.

Update: Er zijn nog voldoende plaatsen voor de jongeren op beide avonden. Voor de volwassenen zijn nog 2 plekken vrij op woensdag 18 december en 3 op maandag 23 december.