Schoolschaatsen

Het schoolschaatsen is een populaire activiteit op ons Winterfestijn. Elk jaar melden honderden leerlingen van de Overbetuwse basisscholen zich hiervoor aan. De kinderen krijgen zo de kans kennis te maken met deze superleuke sport. Het is direct ook een goede stimulans om meer te bewegen. Maar het belangrijkste is natuurlijk het plezier dat van de gezichten af te lezen is. De leerlingen komen altijd graag schaatsen en beleven samen de grootste lol.

Het schoolschaatsen is een besloten activiteit op onze ijsbaan, bedoeld voor de Overbetuwse basisscholieren. Dit betekent dat tijdens de schoolschaatsuren geen andere kinderen worden toegelaten dan de leerlingen van een bepaalde basisschool. Welke groepen meedoen met het schoolschaatsen wordt bepaald door de school zelf. Het schoolschaatsen vindt plaats in de eerste week van het Winterfestijn, in de tijd dat de kinderen nog naar school moeten. Mocht u een directeur zijn van een basisschool uit de Overbetuwe en u heeft géén brief ontvangen ? Klik hier voor contact. In de tweede en derde week hebben ze tenslotte kerstvakantie en is de baan open voor iedereen.

Alle basisscholen in de Overbetuwe krijgen ná de herfstvakantie een brief vanuit het Winterfestijn met de vraag of ze meedoen met het schoolschaatsen. Met hierin een link naar de ticketcounter* waarmee wij werken. Op basis van de belangstelling wordt een schema gemaakt. De leerlingen komen dus tijdens schooltijd een uurtje schaatsen. Daarna krijgen ze nog wat te drinken en te eten en gaan ze weer blij naar school voor de laatste uurtjes les.

Let op: Via de website van de gemeente (www.overbetuwe.nl) kunt u als school een subsidieaanvraag voor de ticketkosten indienen! 

Teamuitje

Het Winterfestijn is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. We zijn er dan ook voor elke doelgroep.

Ben je op zoek naar een leuk en origineel teamuitje? Of wil je gewoon met je werknemers en collegae gezellig een drankje en een hapje komen doen in ons gezellige Wintercafé? Vraag naar de mogelijkheden via sponsoring@wfob.nl

Kinderfeestje

Is je zoon of dochter in de winter jarig en vind je het lastig om een feestje te organiseren in dit koude seizoen? Geen punt bij ons! Bij het Winterfestijn kan je een kinderfeestje vieren dat juist helemaal past in het winterseizoen.
In de periode van drie weken waarin de ijsbaan in Elst staat, wordt er, weer of geen weer, tegemoet gekomen aan een onvervalst wintergevoel. Er kan geschaatst worden, ook als het niet vriest! De ijsbaan is 15 x 30 meter groot. Het horecagedeelte is voorzien van glazen wanden. Zo kunnen je zelf heerlijk genieten van een beker warme chocomelk in een gezellige en warme bar, terwijl de kinderen zich vermaken op de schaatsbaan.

De entree voor de ijsbaan is niet duur. Het kinderfeestje is dus ook heel geschikt voor de kleinere portemonnee. We hebben ook dubbele schaatsjes voor de kleintjes en twaalf schattige hulpjes voor op het ijs.

Regelmatig krijgen wij de vraag: “Kunnen wij ons kinderfeestje bij jullie reserveren? En moeten wij onze eigen schaatsen meenemen?
Ja, dat kan! En nee, dat hoeft niet (mag wel), bij ons is de schaatshuur gratis ?

We hebben geen agenda waarin wij kunnen noteren wanneer wie komt, als het gaat om kleine groepjes kan je meestal wel terecht op onze schaatsbaan.
Zijn er meer dan 8 á 10 kinderen? Kijk dan even op ons programma, hier staan naast de openingstijden ook welke activiteiten er zijn.

Als er een activiteit op onze schaatsbaan is, kan het wat druk zijn. Kleine tip: kijk eerst op ons programma.
Heb je een handje extra nodig om iedereen de schaatsen aan te trekken? Trek gerust even aan de rode jas van onze vrijwilligers, als zij tijd hebben willen zij met alle liefde helpen.

Na het schaatsen kan je even opwarmen met warme chocolademelk en een heerlijke appeltaart (gemaakt door de medewerkers van Droom) in ons Wintercafé.
Zien wij je snel?

Klik HIER voor ons programma.