Maatjesschaatsen: ijsbaan open voor mensen met een beperking

Iedereen moet op zijn manier kunnen schaatsen, ook mensen met een beperking. Dat is de gedachte achter Maatjesschaatsen. Met dit nieuwe idee wil Winterfestijn Overbetuwe weer een andere doelgroep een kans geven op de ijsbaan.

Samen met Special Sport Overbetuwe biedt het Winterfestijn een speciaal uurtje op de schaatsbaan voor mensen met een beperking (ongeacht welke). Dit uur is op woensdag 
4 januari van 9.00 tot 10.00 uur. Iedereen met een beperking kan die ochtend met een begeleider komen schaatsen. Rolstoelers zijn ook toegestaan op het ijs.

Er mogen maximaal honderd mensen op de baan, inclusief begeleiders. Die ochtend zijn er voldoende hulpmiddelen aanwezig. De schaatsers kunnen hulp krijgen bij het aandoen van de schaatsen. Voor de jongste deelnemers is een apart hoekje ingericht. Er is ook EHBO aanwezig.
Stichting Special Sport Overbetuwe vraagt voor het schaatsuur een eigen bijdrage van 2,00 euro per duo.

Aanmelden voor het Maatjesschaatsen kan door een mail te sturen aan info@specialsportsevent.nl of door te bellen met 06 13746921. Graag met vermelding van naam, leeftijd, emailadres en telefoonnummer.

Voor meer informatie: www.wfob.nl.