Het schoolschaatsen is een populaire activiteit op ons Winterfestijn. Elk jaar melden honderden leerlingen van de Overbetuwse basisscholen zich hiervoor aan. De kinderen krijgen zo de kans kennis te maken met deze superleuke sport. Het is direct ook een goede stimulans om meer te bewegen. Maar het belangrijkste is natuurlijk het plezier.

Het schoolschaatsen is een besloten activiteit op onze ijsbaan, bedoeld voor de Overbetuwse basisscholieren. Dit betekent dat tijdens de schoolschaatsuren geen andere kinderen worden toegelaten dan de leerlingen van een bepaalde basisschool. Welke groepen meedoen met het schoolschaatsen wordt bepaald door de school zelf.

Het schoolschaatsen vindt plaats in de eerste week van het Winterfestijn, in de tijd dat de kinderen nog naar school moeten. Na een uurtje schaatsen krijgen ze nog wat te drinken en te eten. De leerkracht krijgt een gesloten envelop mee van IJstijd met meer informatie en een unieke code dat recht geeft op een gratis proefles van een schaatsvereniging op een vaste kunstijsbaan. Op deze wijze stimuleren wij de kinderen nogmaals te genieten van het schaatsen.