Veiligheid is bij het Winterfestijn altijd topprioriteit, zoals je misschien wel weet. Zo hebben we op de ijsbaan een aantal belangrijke regels, zoals verplicht handschoenen aan, niet op de randen zitten etc.  

Maar ook buiten de ijsbaan houden we rekening met de veiligheid. Langs de ijsbaan rijdt veel verkeer en de weg is met het te verbouwen gemeentehuis én de ijsbaan een stuk smaller in de weken van het festijn. Daarom hebben we met dranghekken een apart gedeelte gemaakt speciaal voor alle voetgangers. Dit voetpad ligt aan de kant van de ijsbaan, maar geldt voor voetverkeer vanuit beide richtingen. Het is dus tweerichtingsverkeer. Wij verzoeken jullie dan ook vriendelijk om van dit pad gebruik te maken. Het is wat smaller dan anders en soms wat behelpen, maar het is wel een stuk veiliger. Vooral voor de kinderen. We geven natuurlijk graag het goede voorbeeld!

De weg naar de Bonte Veren is vrij en langs de baan houden we drie meter vrij voor de brandweer. In de buurt van de ijsbaan zijn twee fietsenstallingen gemaakt: een voor de winkel van Colors@home Van Aalst en een voor La Strada. We vragen alle bezoekers om hier je fiets in de rekken te parkeren.